Förslag på applikation

Apps

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Matteboken

Matteboken.se är ett verktyg för att studera matte på nätet.

Matteboken har skapats och drivs av Mattecentrum – en ideell förening som ger gratis hjälp i matematik till Sveriges barn och unga.

 


+ Se artikeln
Sebran

Sebran är ett kul och lärorikt dataprogram med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna.


+ Se artikeln
UR Kunskapsbanken – Grundskola F-3

UR är en del av svensk public service tillsammans med Sveriges Radio och SVT. UR producera och sända kunskapsprogram som breddar, kompletterar och förstärker det andra gör inom utbildningsområdet.

Länk: UR Kunskapsbanken – Grundskola F-3


+ Se artikeln
XNView

XnView är en fri programvara för att visa, ordna, konvertera grafik och fotografier filer eller att skapa bildspel, kontaktkarta, HTML-sidor.

Länk: användarmanual


+ Se artikeln
Google Earth

Google Earth är en virtuell jordglob utvecklad av Google. Programmet är en grafisk 3D-applikation vars syfte är att visa jorden från ovan. Programmet innehåller flygfotografier, satellitbilder och GIS-information över jorden och sammanfogat dessa som en m 


+ Se artikeln
Appen Legimus

Legimus är en app för att ladda ner och läsa talböcker. Du måste ha ett konto för nedladdning för att kunna logga in, det får du som har en läsnedsättning på ditt bibliotek.

Den är gratis och finns för Android och Iphone. För att använda den behöver du ett konto för att låna talböcker via Legimus.

 


+ Se artikeln
Amis

Amis är ett läsprogram som kan användas för att läsa DAISY-talböcker med text och ljud. Ladda ned programmet kostnadsfritt från Legimus,  www.legimus.se.

I Amis kan du:

  • höja och sänka uppspelningshastigheten utan att röstens tonhöjd påverkas.
  • ställa in textens storlek, kontrast och bakgrundsfärg.

Länk: till Daisy Consortium webbsite


+ Se artikeln
Läxor.nu

Läxor.nu är en nylanserad tjänst för dig som vill underlätta skolarbetet och glosträningen. Det har aldrig varit så lätt och gått så snabbt att lära sig veckans glosor som på Läxor.nu. Tack vare våra fantastiska funktioner kan du förutom att bli förhörd på glosorna, dela dina glosövningar med vänner och klasskompisar.

Gratis inloggning krävs


+ Se artikeln
Glosor.nu

Glosor.eu hjälper dig att plugga dina glosor på ett roligt sätt! Även lärare kan använda Glosor.eu, exempelvis genom att använda våra utskrifter och genom att distribuera övningar till eleverna att öva på!

Gratis inloggning konto krävs


+ Se artikeln
Audacity

Audacity är en lättanvänd, flerspråkig ljudredigerare och inspelare för Windows.
Du kan använda Audacity till:
• Spela in ljud.
• Konvertera band och skivor till digitala inspelningar eller CD-skivor.
• Redigera Ogg Vorbis, MP3, WAV eller AIFF-ljudfiler.
• Klipp ut, kopiera, skarva eller mixa ljud tillsammans.
• Ändra hastighet eller tonhöjd en inspelning

 

Länk: till Audacity Wiki Home Page för stöd och inspiration:


+ Se artikeln