Förslag på applikation

Apps

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Matteboken

Matteboken.se är ett verktyg för att studera matte på nätet.

Matteboken har skapats och drivs av Mattecentrum – en ideell förening som ger gratis hjälp i matematik till Sveriges barn och unga.

 


+ Se artikeln
Sebran

Sebran är ett kul och lärorikt dataprogram med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna.


+ Se artikeln
GeoGebra

GeoGebra är ett program för dynamisk geometri vilket låter dig interagera med grafer och konstruktioner på ett intuitivt sätt. GeoGebra är ett matematiskt laboratorium som är både gratis och programmerbart. GeoGebra hanterar funktionsritning, euklidisk geometri, translationsgeometri, beräkningsgeometri, kopplar geometri med algebraiska och numeriska representationer, har kalkylblad och symbolisk CAS samt är programmerbart.

GeoGebra är byggt för att användas i undervisning och kan användas på många olika sätt.

Länk: till GeoGebra YouTube Channel

Länk: till GeoGebra Wiki manual


+ Se artikeln
Microsoft Mathematics

Microsoft mathematics jåegMicrosoft Mathematics innehåller ett antal matteverktyg som hjälper elever att göra färdigt skolarbetet snabbt och enkelt. Med Microsoft Mathematics kan elever lära sig att steg för steg lösa ekvationer medan de får en större förståelse för grundkoncepten i föralgebra, algebra, trigonometri, fysik, kemi och matematik.

Microsoft Mathematics innehåller en komplett grafritare som är gjord för att fungera precis som en miniräknare. Andra matteverktyg hjälper dig att utvärdera trianglar, konvertera från ett enhetssystem till ett annat och lösa ekvationssystem.


+ Se artikeln